Naar alle artikelen WordPress websites

Wat website conversie inhoudt en waarom het cruciaal is

Rian Ouwendijk - 25 september 2023

Het hebben van een website is niet genoeg, want zonder conversie bereik je niets. Maar wat houdt conversie precies in en waarom is het zo belangrijk? In deze blog duiken we dieper in dit onderwerp.

De definitie en het belang van conversie

Conversie op een website vindt plaats wanneer een bezoeker een gewenste actie uitvoert. Dit kan variëren van het invullen van een formulier en het downloaden van een e-book tot het doen van een aankoop. Het belang van conversie kan niet genoeg benadrukt worden; het is de brug tussen het trekken van verkeer naar je site en het omzetten van verkeer in klanten.

Waarom website conversie uitmaakt

Zonder conversie is al het verkeer naar je website in feite nutteloos. Conversie vormt de sleutel tot het opbouwen van een klantenbestand en het verhogen van je inkomsten. Een hoge conversieratio wijst op een goed geoptimaliseerde website waar bezoekers vinden wat ze zoeken. Dit resulteert in klanttevredenheid en -loyaliteit, en stelt je in staat om je website winstgevender te maken.

Conversie uitgelegd in afbeelding

Voorbeelden

Stel je voor, je hebt een webshop die handgemaakte sieraden verkoopt. Bezoekers die alleen rondkijken en vervolgens vertrekken, zullen je niet veel opleveren. Maar als ze een aankoop doen, zich inschrijven voor de nieuwsbrief of een product delen op sociale media, dan heb je conversie. Deze acties dragen bij aan je bedrijfsgroei en merkbekendheid.

Vijf overwegingen bij het maken of verbeteren van je website

Het laten maken van een website die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook converteert, kan een uitdaging vormen. Aandacht voor de volgende vijf punten zal zeker helpen:

  • Gebruiksvriendelijkheid: Bij het maken of verbeteren van je website is gebruiksvriendelijkheid essentieel. Een intuïtieve navigatie en een duidelijke structuur helpen bezoekers snel te vinden wat ze zoeken, wat de kans op conversie verhoogt.
  • Responsive design: Met het toenemende gebruik van mobiele apparaten is het cruciaal dat je website op alle schermformaten goed functioneert. Een mobielvriendelijke website zorgt voor een betere gebruikerservaring en draagt bij aan een hogere conversieratio.
  • Duidelijke Call-to-Actions: Maak het bezoekers gemakkelijk om de gewenste actie te ondernemen. Gebruik duidelijke en opvallende call-to-action knoppen om conversie te stimuleren.
  • Content van hoge kwaliteit: Zorg voor relevante en waardevolle content. Dit helpt niet alleen om bezoekers te informeren en te overtuigen, maar draagt ook bij aan je SEO-strategie, wat indirect de conversie kan verhogen.
  • Testen en analyseren: Maak gebruik van tools zoals Google Analytics om het gedrag van bezoekers te volgen en te begrijpen wat wel en niet werkt. Voer eventueel A/B-testen uit om verschillende elementen van je website te optimaliseren. Je website is immers nooit af.

Klaar voor een website die écht resultaten oplevert? Laat je WordPress website door ons maken en zet de stap naar online succes!

→ WordPress websites

Bespreek de mogelijkheden

Ben jij op zoek naar een partner om jouw ambities te verwezenlijken? Twijfel niet en neem contact op met Systego.

  • Vrijblijvend advies. Maak kennis zonder enige verplichting.
  • Binnen 48 uur een reactie. Je kan kan spoedig een reactie verwachten.
  • Geen verborgen kosten. We zijn helder en eerlijk over prijzen en wat je kunt verwachten.

"*" geeft vereiste velden aan